ΕΚΔΗΛΩΣΗ HSA - RTG

Responsive Joomla Template For Directory

Ο Σύνδεσμός  μας έχει εκδηλώσει επανειλημμένα το έμπρακτο ενδιαφέρον του  για τη δυνατόν καλύτερη κατάρτιση των επαγγελματιών που θα στελεχώσουν στο μέλλον τα με κάθε τρόπο σχετιζόμενα με τη ναυτιλία γραφεία, μέσω της μετάδοσης της πρακτικής ναυτιλιακής γνώσης .

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε για την έναρξη της στενότερης συνεργασίας μας με το Real Time Graduates.

Το Real Time Graduates είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που λειτουργεί σαν ένα σκαλί μεταξύ της ακαδημαϊκής και της επαγγελματικής ζωής και πορείας των αποφοίτων Ναυτιλιακών Σχολών. Σκοπό έχει να τους φέρει σε επαφή με το ναυτιλιακό Cluster, το οποίο περιλαμβάνει Ship Management Companies, Shipbroking houses (Chartering & S+P), Classifications Societies, Δικηγορικά Γραφεία, Τεχνικά Γραφεία, Προμηθευτές κ.ά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για Πρακτική εργασία.

Στη συνέχεια της συνεργασίας αυτής, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία μια  εκδήλωση στα γραφεία του Συνδέσμου μας,  η οποία οργανώθηκε από το Σύνδεσμό μας και το Real Time Graduate.

Το πολυπληθές ακροατήριο είχε μεγάλη ζωντάνια και οι πολλαπλές ερωτήσεις ήταν στοχευμένες και έδωσαν τροφή για εποικοδομητική συζήτηση.

Το πάνελ  πολυποίκιλο,  πλαισιωμένο από τους πλείστους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας  και της Επιτροπής Επιμόρφωσης. Μετείχαν οι κ. κ. Γιάννης Κοτζιάς (Πρόεδρος), Δημήτρης Κιττές, (Γεν. Γραμματέας), Σπύρος Καζιάνης (Ταμίας),  Άγγελος Παύλου (μέλος Δ.Σ.), Γιάννης Βάτκας (μέλος Δ.Σ.), και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης κ. Νίκος Πενθερουδάκης.

Από την πλευρά της πλοιοκτησίας στο πανελ μετείχαν οι κ.κ. Σουζάνα Λασκαρίδη,  Αμαλία Θεοχαράκη, Αλέξης Αγγελόπουλος και Πάνος Ζαφέτ .

Τα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν οι προοπτικές των ενδιαφερομένων και υποψηφίων για την ένταξή τους στη ναυτιλιακή κοινότητα των πλοιοκτητριών καθώς και των παραναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Εκτενής αναφορά έγινε στα προσόντα που απαιτούνται, το απαιτούμενο ήθος, την προσήλωση στους στόχους, την απαραίτητη άπταιστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, τη δια βίου μελέτη, τη σωστή συμπλήρωση ενός ελκυστικού βιογραφικού, καθώς και την επιμονή που πρέπει να δείξουν για να πετύχουν το στόχο της ένταξής τους στην οικογένεια της ναυτιλίας.

Επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες.