HSA PRESENTATION - ALBA

Responsive Joomla Template For Directory

Τη Δευτέρα 27 Mαρτίου 2017 το Hellenic Shipbrokers Association υποδέχθηκε στην Αίθουσα Ομιλιών του, 48 σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in International Shipping and Finance του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Reading (Dual Degree ALBA/Reading: http://www.alba.edu.gr/Academic/ISF/Pages/Home.aspx).

Ο Πρόεδρος του HSA κ. Ιωάννης Κοτζιάς και ο Επίτιμος Πρόεδρος και επί κεφαλής της Επιτροπής Επιμόρφωσης κ. Νίκος Πενθερουδάκης παρουσίασαν την ιστορία και σημασία του HSA, την ενεργή συμμετοχή του στα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ναυτιλία, την προσπάθειά του για τη μετάδοση της πρακτικής εμπειρίας και των γνώσεων των ναυτιλιακών παραγόντων, και την επιρροή των μελών του στη διαμόρφωση του διεθνούς ναυτιλιακού περιβάλλοντος.

Εστιάζοντας κυρίως σε πραγματικές εμπειρίες τους, χρησιμοποιώντας διαφάνειες και μέσω της διαλεκτικής μεθόδου, ανέδειξαν τον πρωταγωνιστικό και κυριαρχικό, ως ένα βαθμό, ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία.

Οι σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δραστηριότητα των Ελλήνων Μεσιτών Ναυλώσεων και Αγοραπωλησιών Πλοίων, και να εισαχθούν στις βασικές αρχές λειτουργίας τους.

Το HSA συνεργάζεται επί σειρά ετών με απόλυτη επιτυχία και σύμπνοια με τον κ. Σπύρο Βουγιούς, Διευθυντή των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA Graduate Business School, με το οποίο υπάρχει συμφωνία υποτροφιών για τους αριστούχους σπουδαστές του Shipbroking Gnosis Certificate. Οι δύο οργανισμοί προσβλέπουν στη συνέχιση της αγαστής αυτής συνεργασίας, με κοινό απώτερο στόχο την άνοδο του επιπέδου της Ελληνικής Ναυτιλιακής αγοράς.

Eσωκλ. φωτογραφίες από την εκδήλωση