ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Responsive Joomla Template For Directory

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς η παρουσίαση της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική φορτωτική (e - Bill of Lading) της εταιρείας eSS-Docs. Το πάνελ συζήτησης στελέχωσαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (Hellenic Shipbrokers Association-HSA) κ. Νικόλαος Πενθερουδάκης και οι εκπρόσωποι της εταιρείας eSS-Docs ο κ. Σωτήρης Δερβετσιώτης και η κ. Κατερίνα Αναγνωσταρά.

 

Την έναρξη κύρηξε ο κ. Πενθερουδάκης που έκανε ιστορική αναδρομή στη χρήση των  φορτωτικών και παρέθεσε στατιστικά στοιχεία που αφορούν το παγκόσμιο δια θαλάσσης εμπόριο. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κ. Αναγνωσταρά, η οποία προχώρησε σε διεξοδική ανάλυση της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική φορτωτική και εξήγησε το πώς μειώνεται το κόστος και παράλληλα αυξάνεται η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στη μετάδοση ενός εκ των σημαντικότερων εγγράφων που διέπουν τις εμπορικές συναλλαγές στη ναυτιλία.

Έπειτα, ο κ. Δερβετσιώτης έκανε μια αναλυτική προσομοίωση με πραγματικά δεδομένα και ανέδειξε στην πράξη την υπεροχή της ηλεκτρονικής φορτωτικής σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρύτατα στη ναυτιλία.

Οι παρευρισκόμενοι, η προσέλευση των οποίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, βρήκαν την παρουσίαση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα στους ομιλητές, δίνοντας το έναυσμα για σχετικές συζητήσεις.

Δέον όπως σημειωθεί ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Πατέρας, ο οποίος, πέραν της εκπροσώπησης του ΝΕΕ, αφού άκουσε προσεκτικά όσα ειπώθηκαν, αναφέρθηκε και σε δυσάρεστες προσωπικές του εμπειρίες με παραδοσιακές έγγραφες φορτωτικές.

Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων θα συνεχίσει την επιμορφωτική του δράση, ενημερώνοντας για επόμενες δράσεις του τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Εσωκλείονται φωτογραφίες από την εκδήλωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο